Čitaj mi

Konferencija za novinare - Projekat "Sportske radionice za mlade"

Četvrtak, 15. april 2010. godine
12.00 časova
Skupština Grada Novog Sada, sala 18
Žarka Zrenjanina 2, Novi Sad

Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić govoriće na konferenciji za novinare na kojoj će biti najavljen projekat "Sportske radionice za mlade", a biće održana u četvrtak 15. aprila 2010. godine u sali 18 Skupštine Grada Novog Sada. Konferenciji će takođe prisustvovati predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, i Miodrag Trkulja iz Sportske asocijacije Novog Sada.

O projektu

Sportska asocijacija Novog Sada u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Novog Sada realizuje projekat "Sportske radionice za mlade", koji je finansijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Osnovna ideja ovog projekta je da se mladi Novog Sada podstaknu i zainteresuju za aktivnije bavljenje sportom u slobodno vreme, ali i da se sportske organizacije motivišu i ohrabre da, osim profesionalnih programa, u svoje aktivnosti uvrste i programe rekreativnog bavljenja sportom namenjene mladima.
Sportske radionice, na kojima će mladi Novog Sada moći da se oprobaju u badmintonu, šahu, stonom tenisu, hokeju na rolerima, sportskom mačevanju, veslanju i vožnji bicikla na trenažerima, da prođu fudbalski i gimnastičarski poligon ili zaigraju salsu na otvorenom, biće realizovane tokom dve subote - 17. i 14. aprila na terenima Đačkog igrališta od 11.00 do 13.00 časova.
Na otvorenim radionicama simultano će se odvijati prezentacija 8 navedenih sportova koje će mladi moći da isprobaju. Na kraju radionice učesnici i učesnice će popunjavati anketu koja će pružiti povratne informacije o tome da li mladi smatraju ovakve aktivnosti korisnim i da li ih je ova akcija motivisala da se uključe u neki sportski program.

Novi Sad, 14. april 2010. godine