Читај ми

МУЗИЧКА ОМЛАДИНА- ОМЛАДИНСКИ ПРОГРАМ У ПОКРЕТУ

Други концерт у августовском делу програма из циклуса Новосадско музичко лето приредиће ансамбл под називом »Омладински оркестар у покрету«. Наступ овог оркестра биће заправо круна рада деветнаест младих уметника – гудача, од 18 до 26 година, из Србије, Македоније, Мађарске и Румуније с чувеним диригентом Мишом Кацом, који су се окупили на Охриду у периоду од 22. до 28. јула ове године.

Новосадско музичко лето 2011.
среда, 3. август новосадска Синагога, 21,00 часова

JEUNESSES MOVING ORCHESTRA
диригент: Misha KATZ

програм:
W. A. Mozart: Divertimento
Ј. С. Бацх: Концерт за две виолине и гудачки оркестра
П. И. Чајковски: Серенада за гудаче

Информације и продаја улазница у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2/II, тел.021 452 344), радним данима од 8,00 до 14,00 часова, два сата пред почетак концерта на месту одржавања програма и путем wеб сајта Музичке омалдине Новог Сада – www.muzickaomladina.org

Цена улазнице за концерт износи 300,00 динара.

Музичка омладина Србије у сарадњи с госпођом Франсоаз Фужа, председницом Фондације “ENFANTS PLANETE ESPERANZA”, са седиштем у Паризу, и Музичком омладином Македоније осмислила је заједнички пројекат – формирање омладинског гудачког оркестра у лето 2011. године. Израстао из Балканског гудачког оркестра младих, новоформирани ансамбл добио је и ново име – Омладински оркестар у покрету – Jeunesse Moving Orchestra. Партнери у пројекту: Музичка омладина Србије, Музичка омладина Македоније и Фондација “ENFANTS PLANETE ESPERANZA” потписали су протокол о сарадњи и потврдили смернице рада овог оркестра. Као што и произилази из самог назива овог оркестра, идеја је да се његово седиште мења сваке календарске године, а за прву сесију оркестра изабрана је Македонија као земља – домаћин.
Омладински оркестар у покрету! (Jeunesses Moving Orchestra) окупиће се од 22. до 28. јула ове године на Охриду. Деветнаест младих уметника – гудача, од 18 до 26 година, из Србије, Македоније, Мађарске и Румуније, радиће и наступати под уметничким руководством диригента Мише Каца, светски пкруризнатог уметника руског порекла. Потом следи концертна турнеја оркестра у Македонији (29. јул Битољ, 30. јул Скопље, 31. јул Охрид), Србији (2. август Крушевац, 3. август Нови Сад) и Румунији (4. август Арад, 5. август Темишвар).