Čitaj mi

MUZIČKA OMLADINA- OMLADINSKI ORKESTAR U POKRETU

Drugi koncert u avgustovskom delu programa iz ciklusa Novosadsko muzičko leto prirediće ansambl pod nazivom »Omladinski orkestar u pokretu«. Nastup ovog orkestra biće zapravo kruna rada devetnaest mladih umetnika – gudača, od 18 do 26 godina, iz Srbije, Makedonije, Mađarske i Rumunije s čuvenim dirigentom Mišom Kacom, koji su se okupili na Ohridu u periodu od 22. do 28. jula ove godine.

Novosadsko muzičko leto 2011.
sreda, 3. avgust novosadska Sinagoga, 21,00 časova

JEUNESSES MOVING ORCHESTRA
dirigent: Misha KATZ

program:
W. A. Mozart: Divertimento
J. S. Bach: Koncert za dve violine i gudački orkestra
P. I. Čajkovski: Serenada za gudače

Informacije i prodaja ulaznica u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel.021 452 344), radnim danima od 8,00 do 14,00 časova, dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa i putem web sajta Muzičke omaldine Novog Sada – www.muzickaomladina.org

Cena ulaznice za koncert iznosi 300,00 dinara.

Muzička omladina Srbije u saradnji s gospođom Fransoaz Fuža, predsednicom Fondacije “ENFANTS PLANETE ESPERANZA”, sa sedištem u Parizu, i Muzičkom omladinom Makedonije osmislila je zajednički projekat – formiranje omladinskog gudačkog orkestra u leto 2011. godine. Izrastao iz Balkanskog gudačkog orkestra mladih, novoformirani ansambl dobio je i novo ime – Omladinski orkestar u pokretu – Jeunesse Moving Orchestra. Partneri u projektu: Muzička omladina Srbije, Muzička omladina Makedonije i Fondacija “ENFANTS PLANETE ESPERANZA” potpisali su protokol o saradnji i potvrdili smernice rada ovog orkestra. Kao što i proizilazi iz samog naziva ovog orkestra, ideja je da se njegovo sedište menja svake kalendarske godine, a za prvu sesiju orkestra izabrana je Makedonija kao zemlja – domaćin.
Omladinski orkestar u pokretu! (Jeunesses Moving Orchestra) okupiće se od 22. do 28. jula ove godine na Ohridu. Devetnaest mladih umetnika – gudača, od 18 do 26 godina, iz Srbije, Makedonije, Mađarske i Rumunije, radiće i nastupati pod umetničkim rukovodstvom dirigenta Miše Kaca, svetski pkruriznatog umetnika ruskog porekla. Potom sledi koncertna turneja orkestra u Makedoniji (29. jul Bitolj, 30. jul Skoplje, 31. jul Ohrid), Srbiji (2. avgust Kruševac, 3. avgust Novi Sad) i Rumuniji (4. avgust Arad, 5. avgust Temišvar).