Читај ми

НАГРАДЕ ЗА ПОЛИЦИЈУ И ЖАНДАРМЕРИЈУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је припаднике Полицијске управе Нови Сад и Жандармерије који су својим радом заслужили награде које Град Нови Сад по Одлуци из 2013. године додељује полицајцима за изванредне резултате.

Признања су добили начелник ПУ Нови Сад Синиша Радаковић, командант Жандармерије  у Новом Саду Радислав Сталевић, начелник Одељења за сузбијање криминалитета у новосадској полицији Саша Барјактаровић и припадник Жандармерије Дејан Обреновић, који је учествовао у хапшењу држављанина Републике Словачке за којим је била расписана Интерполова потерница.

-Према важећој Одлуци Града, данас смо наградили четворо припадника Министарства унутрашњих послова на територији Новог Сада. Тим чином пружамо подршку како начелнику Синиши Радаковићу, тако и свим припадницима МУП-а. Град Нови Сад ће увек помагати оне који својим преданим радом воде рачуна о безбедности грађана. Очекујем да припадници ПУ Нови Сад, као и припадници новосадског одреда Жандармерије наставе још агилније и одлучније да се боре за безбеднији град. Сигурно је да неће бити усамљени у тој мисији, јер је то задатак свих нас, пре свега у превентивном деловању, али они, као носиоци активности везаних за репресивно деловање изискују и неизоставну подршку Тужилаштва – рекао је градоначелник и честитао награђенима.

Начелник ПУ Нови Сад Синиша Радаковић истакао је да је стопа криминалитета у последњих пет месеци на територији Јужно-бачког региона на ком делује ПУ Нови Сад смањена за више од 14%, а како је нагласио бележи се и пораст броја расветљених кривичних дела.

-У последњих пет месеци сва кривична дела, убиства и тешка убиства су решена, изузев два случаја на чијем расветљавању се интезивно ради. Када говоримо о заплени наркотика, бележимо добар резултат у истом периоду када смо запленили око 215 килограма различитих наркотика – истакао је начелник ПУ Нови Сад Синиша Радаковић.

Награде које је градоначелник Милош Вучевић уручио, према Одлуци Града Новог Сада износе по 40 хиљада динара за сваког награђеног.

Нови Сад, 18. фебруар 2015. године