Čitaj mi

POČELA NOVOSADSKA LIGA MLAĐIH KATEGORIJA U KOŠARCI

U okviru Novosadske lige mlađih kategorija, a povodom početka takmičenja u košarci, u velikoj sali SPC „Vojvodina“, upriličena je ceremonija otvaranja kojoj je prisustvovao zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić.

-Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da otvorim ovo izuzetno sportsko takmičenje. Siguran sam da će deca koja se takmiče u Ligi biti uspešna, ali i da će uživati u druženju i sportu, a Grad će nastaviti da ih podržava – izjavio je Borko Ilić.

Otvaranju je prisustvovao i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević koji je pozdravio prisutne i zahvalio se Gradu Novom Sadu i Okružnom košarkaškom savezu na inicijativi i organizaciji takmičenja.

-U vreme kada se deca nedovoljno bave sportom, postojanje ovakve lige je velika stvar. Velika sala Spensa je mesto gde sam igrao važne utakmice, za koje me vežu lepa sećanja i veoma mi je drago što mladi novosadski sportisti imaju mogućnost da treniraju baš tu, u najboljim uslovima- istakao je Dejan Tomašević.

U okviru Lige, koju pod pokroviteljstvom Gradske uprave za sport i omladinu organizuje Okružni košarkaški savez Novi Sad, takmiči se 40 ekipa iz Novog Sada i okolnih gradova, odnosno oko 1000 košarkaša uzrasta 12, 13 i 14 godina. Utakmice se igraju na sva tri terena u velikoj sali, svake subote od 9 do 16 časova. Iz Novosadske lige mlađih kategorija oformljene su  tri reprezentativne selekcije Novog Sada, sačinjene od najboljih takmičara koji su dobili priliku da na turnirima u zemlji i inostranstvu predstavljaju svoj grad.

Pored košarkaških, u velikoj sali SPC „Vojvodina“, svakog vikenda u okviru „Novosadske lige mlađih kategorija“ održavaju se i odbojkaške i rukometne utakmice u kojima se takmiči nekoliko hiljada mladih sportista.

Novi Sad, 1. novembar 2014. godine