Читај ми

ПОЧЕЛА НОВОСАДСКА ЛИГА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА У КОШАРЦИ

У оквиру Новосадске лиге млађих категорија, а поводом почетка такмичења у кошарци, у великој сали СПЦ „Војводина“, уприличена је церемонија отварања којој је присуствовао заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић.

-Велико ми је задовољство што имам прилику да отворим ово изузетно спортско такмичење. Сигуран сам да ће деца која се такмиче у Лиги бити успешна, али и да ће уживати у дружењу и спорту, а Град ће наставити да их подржава – изјавио је Борко Илић.

Отварању је присуствовао и потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић који је поздравио присутне и захвалио се Граду Новом Саду и Окружном кошаркашком савезу на иницијативи и организацији такмичења.

-У време када се деца недовољно баве спортом, постојање овакве лиге је велика ствар. Велика сала Спенса је место где сам играо важне утакмице, за које ме вежу лепа сећања и веома ми је драго што млади новосадски спортисти имају могућност да тренирају баш ту, у најбољим условима- истакао је Дејан Томашевић.

У оквиру Лиге, коју под покровитељством Градске управе за спорт и омладину организује Окружни кошаркашки савез Нови Сад, такмичи се 40 екипа из Новог Сада и околних градова, односно око 1000 кошаркаша узраста 12, 13 и 14 година. Утакмице се играју на сва три терена у великој сали, сваке суботе од 9 до 16 часова. Из Новосадске лиге млађих категорија оформљене су  три репрезентативне селекције Новог Сада, сачињене од најбољих такмичара који су добили прилику да на турнирима у земљи и иностранству представљају свој град.

Поред кошаркашких, у великој сали СПЦ „Војводина“, сваког викенда у оквиру „Новосадске лиге млађих категорија“ одржавају се и одбојкашке и рукометне утакмице у којима се такмичи неколико хиљада младих спортиста.

Нови Сад, 1. новембар 2014. године