Čitaj mi

POČELA MANIFESTACIJA „KULTURNO LETO“ U RUMENKI

U organizaciji Kulturnog centra „Rumenka“, po prvi put održava se manifestacija „Kulturno leto“. Svečanom otvaranju manifestacije koja nastavlja tradiciju obeležavanja Petrovdana i to širim kulturnim kontekstom, prisustvovao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

- Veoma mi je drago što novoosnovani Kulturni centar „Rumenka“ na pravi način utiče na kulturni život stanovnika ovog mesta. Program manifestacije je bogat, namenjen svim uzrasnim kategorijama i podrazumeva učešće mnogobrojne dece iz Rumenke koja su aktivna tokom čitave godine i koja su na ovoj manifestaciji dobila priliku da se na pravi način predstave. Siguran sam da će građani i gosti ovog mesta u velikom broju uživati u današnjem programu i da će „Kulturno leto“ postati tradicionalna manifestacija koja se sa nestrpljenjem iščekuje– izjavio je Dalibor Rožić.

Prema rečima organizatora manifestacijom „Kulturno leto“ promoviše se specifičnost tradicije multikulturnog lokaliteta, a publici se nude kulturni i zabavni sadržaji namenjeni svim uzrasnim kategorijama. U okviru manifestacije publika može da uživa u izvođenju dečijih predstava, monodrame „Tražim muža“, nastupu muzičkih grupa „Spid“ i „Amadeus“, nastupu KUD-a „Sloboda“, hora Predškolske ustanove „Veseli patuljci“, kao i nastupima dece iz dramske, recitatorske sekcije i sekcije multikulturalne narodne tradicije, koje KC „Rumenka“ tokom godine kontinuirano sprovodi.

Novi Sad, 12. jul 2018. godine