Читај ми

ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА „КУЛТУРНО ЛЕТО“ У РУМЕНКИ

У организацији Културног центра „Руменка“, по први пут одржава се манифестација „Културно лето“. Свечаном отварању манифестације која  наставља традицију обележавања Петровдана и то ширим културним контекстом, присуствовао је члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

- Веома ми је драго што новоосновани Културни центар „Руменка“ на прави начин утиче на културни живот становника овог места. Програм манифестације је богат, намењен свим узрасним категоријама и подразумева учешће многобројне деце из Руменке која су активна током читаве године и која су на овој манифестацији добила прилику да се на прави начин представе. Сигуран сам да ће грађани и гости овог места у великом броју уживати у данашњем програму и да ће „Културно лето“ постати традиционална манифестација која се са нестрпљењем ишчекује– изјавио је Далибор Рожић.

Према речима организатора манифестацијом „Културно лето“ промовише се специфичност традиције мултикултурног локалитета, а публици се нуде културни и  забавни садржаји  намењени свим узрасним категоријама. У оквиру манифестације публика може да ужива у извођењу дечијих представа, монодраме „Тражим мужа“, наступу музичких група „Спид“ и „Амадеус“, наступу КУД-а „Слобода“, хора Предшколске установе „Весели патуљци“, као и наступима деце из драмске, рецитаторске секције и секције мултикултуралне народне традиције, које КЦ „Руменка“ током године континуирано спроводи.

Нови Сад, 12. јул 2018. године