Čitaj mi

OTVORENA SPORTSКA HALA U PETROVARADINU

Prigodnim programom u okviru kojeg su se predstavili sportski klubovi, učenici, i kulturno umetnička društva otvorena je sportska hala u Petrovaradinu. Reč je o objektu neto površine 3354,46 m2, visine 13,31m, a investitor njegove izgradnje je Grad Novi Sad putem Gradske uprave za imovinu i imovinsko pravne poslove.

U okviru novoizgrađenog objekta su sportski teren, tribine, teretana, kafe, pres sala, kabina za novinare, četiri svlačionice za sportiste, svlačionica za sudije, antidoping prostorija, ostave za rekvizite, kancelarija, portirnica, hol i tehničke prostorije.

- Reč je o završetku kapitalnog projekta koji je planiran dugo godina. Na radost stanovnika Petrovaradina i sremske strane Novog Sada izgrađen je velelepan sportski objekat, što je najviše u interesu mladih i sportskih klubova. Izgradnja samog objekta vredna je 200 miliona dinara, plus 37 miliona dinara za investicione radove na infrastrukturnom opremanju okoline, pa je red veličie te investicije oko dva miliona evra. Ponosan sam što smo, zahvaljujući odgovornoj finansijskoj politici, uspeli da izdvojimo ta sredstva. Još jednom smo pokazali da sprovodimo policentričnu politiku u svim sferama. Takođe smatramo da deca treba da budu u sporstkim salama, a ne oko njih, i na nama je da im to obezbedimo - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević. On je takođe rekao da je Grad ove godine uložio sredstva u uređivanje glavne ulice kroz petrovaradinsko podgrađe, da se u tom delu uređuju fasade što je investicija vredna 100 miliona dinara, ali da će uskoro uslediti uređivanje trga blizu Vojne bolnice.

Кada je reč o novoj sportskoj hali obavljeni su radovi i na izgradnji saobraćajnih površina, parkinga i javnog osvetljenja, kao i na parternom uređenju oko samog objekta u Ulici Rade Кončara (od Juraja Кrižanića do Šenoine ulice). Za te radove bila je zadužena Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Planirano je da se hala koristi za sportove kao što su odbojka, košarka, rukomet, mali fudbal, borilački sportovi i drugi koji mogu da se odigravaju u zatvorenom prostoru na parketu, ali i za druge kvalitetne programe od opšteg interesa.

Novi Sad, 20. oktobar 2017. godine