Читај ми

ОТВОРЕНА СПОРТСКА ХАЛА У ПЕТРОВАРАДИНУ

Пригодним програмом у оквиру којег су се представили спортски клубови, ученици, и културно уметничка друштва отворена је спортска хала у Петроварадину. Реч је о објекту нето површине 3354,46 m2, висине 13,31m, а инвеститор његове изградње је Град Нови Сад путем Градске управе за имовину и имовинско правне послове.

У оквиру новоизграђеног објекта су спортски терен, трибине, теретана, кафе, прес сала, кабина за новинаре, четири свлачионице за спортисте, свлачионица за судије, антидопинг просторија, оставе за реквизите, канцеларија, портирница, хол и техничке просторије.

- Реч је о завршетку капиталног пројекта који је планиран дуго година. На радост становника Петроварадина и сремске стране Новог Сада изграђен је велелепан спортски објекат, што је највише у интересу младих и спортских клубова. Изградња самог објекта вредна је 200 милиона динара, плус 37 милиона динара за инвестиционе радове на инфраструктурном опремању околине, па је ред величие те инвестиције око два милиона евра. Поносан сам што смо, захваљујући одговорној финансијској политици, успели да издвојимо та средства. Још једном смо показали да спроводимо полицентричну политику у свим сферама. Такође сматрамо да деца треба да буду у спорстким салама, а не око њих, и на нама је да им то обезбедимо - нагласио је градоначелник Милош Вучевић. Он је такође рекао да је Град ове године уложио средства у уређивање главне улице кроз петроварадинско подграђе, да се у том делу уређују фасаде што је инвестиција вредна 100 милиона динара, али да ће ускоро уследити уређивање трга близу Војне болнице.

Када је реч о новој спортској хали обављени су радови и на изградњи саобраћајних површина, паркинга и јавног осветљења, као и на партерном уређењу око самог објекта у Улици Раде Кончара (од Јураја Крижанића до Шеноине улице). За те радове била је задужена Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције.

Планирано је да се хала користи за спортове као што су одбојка, кошарка, рукомет, мали фудбал, борилачки спортови и други који могу да се одигравају у затвореном простору на паркету, али и за друге квалитетне програме од општег интереса.

Нови Сад, 20. октобар 2017. године