Čitaj mi

AMBASADORKA SAD POSETILA NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je NJ.E. ambasadorku SAD u Beogradu Meri Vorlik. Tom prilikom ambasadorka je naglasila da joj je veliko zadovoljstvo što je ponovo u poseti multikulturalnom Novom Sadu i Vojvodini.

- Sjedinjene Američke Države su ponosne što su ostvarile izvrsnu saradnju sa Gradom Novim Sadom, Univerzitetom u Novom Sadu i različitim nevladinim organizacijama. Ovo je bila odlična prilika da gradonačelnik i ja razgovaramo o brojnim pitanjima uključujući i planove za dalji ekonomski razvoj grada. SAD nastavljaju aktivno da promovišu privredni i održivi razvoj Novog Sada i Srbije, programe za mlade i turizam kroz programe naše Agencije za međunarodnu saradnju – rekla je NJ. E. Meri Vorlik.

Gradonačelnik Pavličić istakao je da je Vlada Amerike, preko programa USAID i ambasade, puno pomogla Novom Sadu kada je reč o ekonomskim pitanjima i konsultantskim uslugama.

- Novi Sad danas ne bi funkcionisao na ovaj način, sa duplo manjim budžetom, da nije bilo te pomoći, zbog čega smo im jako zahvalni. Deo zaposlenih iz Gradske uprave preko programa USAID posetili su Sjedinjene Američke Države i upoznali se sa načinom rada njihovih institucija, što je bilo od velike koristi- ocenio je gradonačelnik i zaključio da će uspešna saradnja biti nastavljena na dobrobit odnosa između dveju zemalja, a posebno na dobrobit Novog Sada.

Novi Sad, 8. april 2011. godine