Читај ми

АМБАСАДОРКА САД ПОСЕТИЛА НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је Њ.Е. амбасадорку САД у Београду Мери Ворлик. Том приликом амбасадорка је нагласила да јој је велико задовољство што је поново у посети мултикултуралном Новом Саду и Војводини.

- Сједињене Америчке Државе су поносне што су оствариле изврсну сарадњу са Градом Новим Садом, Универзитетом у Новом Саду и различитим невладиним организацијама. Ово је била одлична прилика да градоначелник и ја разговарамо о бројним питањима укључујући и планове за даљи економски развој града. САД настављају активно да промовишу привредни и одрживи развој Новог Сада и Србије, програме за младе и туризам кроз програме наше Агенције за међународну сарадњу – рекла је Њ. Е. Мери Ворлик.

Градоначелник Павличић истакао је да је Влада Америке, преко програма USAID и амбасаде, пуно помогла Новом Саду када је реч о економским питањима и консултантским услугама.

- Нови Сад данас не би функционисао на овај начин, са дупло мањим буџетом, да није било те помоћи, због чега смо им јако захвални. Део запослених из Градске управе преко програма USAID посетили су Сједињене Америчке Државе и упознали се са начином рада њихових институција, што је било од велике користи- оценио је градоначелник и закључио да ће успешна сарадња бити настављена на добробит односа између двеју земаља, а посебно на добробит Новог Сада.

Нови Сад, 8. април 2011. године