Čitaj mi

“SVI U ŠKOLU, BUDUĆNOST ZA SVE”

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić pozdravio je učesnike edukativne tribine koja se održava u okviru kampanje „Svi u školu budućnost za sve“ čiji je cilj promocija obrazovne i društvene inkluzije i razvijanje kvalitetne inkluzivne prakse za svu decu.

-Zakon o inkluziji koji je stupio na snagu podrazumeva da inkluzivno obrazovanje obezbedi ostvarivanje prava dece, mladih i odraslih na dostupno i kvalitetno obrazovanje, bez obzira na pol, socijalnu, kulturnu, nacionalnu i religijsku pripadnost, sposobnosti, materijalno ili zdravstveno stanje, teškoće i smetnje u razvoju i invaliditet ili bilo koju drugu osobinu. Grad Novi Sad može da se pohvali školskom ustanovom kao što je Milan Petrović koja je u potpunosti prilagođena potrebama dece. Radi se timski, sarađuje se sa roditeljima i stručnjacima van ustanove i neguje se nediskriminativan odnos prema deci i odraslima - rekao je Milan Đukić.

Kampanju „Svi u školu budućnost za sve“ pokrenulo je Ministarstvo prosvete Republike Srbije, a biće realizovana u sto mesta u našoj zemlji.

Novi Sad, 8. april 2011. godine