Читај ми

“СВИ У ШКОЛУ, БУДУЋНОСТ ЗА СВЕ”

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић поздравиo je учеснике едукативне трибине која се одржава у оквиру кампање „Сви у школу будућност за све“ чији је циљ промоција образовне и друштвене инклузије и развијање квалитетне инклузивне праксе за сву децу.

-Закон о инклузији који је ступио на снагу подразумева да инклузивно образовање обезбеди остваривање права деце, младих и одраслих на доступно и квалитетно образовање, без обзира на пол, социјалну, културну, националну и религијску припадност, способности, материјално или здравствено стање, тешкоће и сметње у развоју и инвалидитет или било коју другу особину. Град Нови Сад може да се похвали школском установом као што је Милан Петровић која је у потпуности прилагођена потребама деце. Ради се тимски, сарађује се са родитељима и стручњацима ван установе и негује се недискриминативан однос према деци и одраслима - рекао је Милан Ђукић.

Кампању „Сви у школу будућност за све“ покренуло је Министарство просвете Републике Србије, а биће реализованa у сто места у нашој земљи.

Нови Сад, 8. април 2011. године