Čitaj mi

NAJAVLJEN HUMANITARNI KONCERT ANSAMBLA CRNOMORSKE FLOTE RUSKE FEDERACIJE

U organizaciji Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji, Grada Novog Sada i Srpskog narodnog pozorišta, biće održan koncert Ansambla hora i orkestra Crnomorske flote Ruske Federacije iz Sevastopolјa. Tim povodom, održana je konferencija za novinare kojoj su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vanja Vučenović, šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović, ataše za štampu Ambasade Ruske Federacije Jurij Pičugin i upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Milosavlјević.

- Ansambl hora i orkestra Crnomorske flote Ruske Federacije je jedan od najznačajnijih ansambala na svetu i veoma mi je drago što imamo priliku da ih ugostimo u Novom Sadu. Nјihov humanitarni koncert je plod dobre saradnje Grada i Ambasade Ruske Federacije, kao i pokazatelј da Grad, naši sugrađani i kulturne institucije, u teškim trenucima mogu brzo da se organizuju i da pokažu koliko su humani i društveno odgovorni - izjavio je pomoćnik gradonačelnika Vanja Vučenović i pozvao sugrađane da 10. juna dođu na koncert.

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović se zahvalio upravi Srpskog narodnog pozorišta koja se odazvala pozivu da učestvuje u organizaciji koncerta  i Ambasadi Ruske Federacije na inicijativi da Ansambl nastupi u Novom Sadu i da sav prihod od kuplјenih ulaznica bude namenjen žrtvama poplava. Upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Milosavlјević je dodao da je za tu instituciju velika čast da bude domaćin prijatelјima iz Rusije i da će, za potrebe koncerta Ansamblu staviti na raspolaganje sve potrebne resurse.

Ansambl Crnomorske flote je poznat po horu čija snaga glasa jasno prenosi i naglašava svaku notu kao i po solistima. Nakon gostovanja u mnogim zemlјama Evrope, prvi put gostuje u Srbiji, gde će publici prikazati širok spektar tradicionalnih pesama i igara Rusije, kao i pesme spevane u vreme velikog otadžbinskog rata, vojničke i tradicionalne ruske pesme. Ataše za štampu Ambasade Ruske Federacije Jurij Pičugin istakao je da Ansambl Crnomorske flote ima dugu tradiciju i stoji rame uz rame sa čuvenim horom Crvene armije „Aleksandrov“.

-Ambasada Ruske federacije, tradicionalno u okviru kulturne saradnje, a  povodom dana Rusije svake godine organizuje koncerte velikih ansambala. Ovaj put, zbog tragičnih događaja koji su zadesili Srbiju mi smo odlučili da koncert ima humanitarni karakter i rusko resorno ministarstvo i naše kompanije koje posluju u Srbiji su nam izašli u susret i podržali tu ideju - rekao je Jurij Pičugin i izrazio veliku zahvalnost Gradu Novom Sadu i Srpskom narodnom pozorištu na suorganizaciji koncerta.

Koncert će biti održan u utorak, 10. juna, sa početkom u 20.00 časova na sceni Jovan Đorđević Srpskog narodnog pozorišta. Cena ulaznice za privredne subjekte je 500 dinara, a potrebno ih je uplatiti na žiro-račun Srpskog narodnog pozorišta, dok je  za fizička lica 200 dinara i mogu se kupiti na blagajni pozorišta. Sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen na namenski račun Vlade Republike Srbije, kao pomoć za sanaciju štete načinjene poplavama.

Novi Sad, 6. jun 2014. godine