Читај ми

НАЈАВЉЕН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ АНСАМБЛА ЦРНОМОРСКЕ ФЛОТЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

У организацији Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији, Града Новог Сада и Српског народног позоришта, биће одржан концерт Ансамбла хора и оркестра Црноморске флоте Руске Федерације из Севастопоља. Тим поводом, одржана је конференција за новинаре којој су присуствовали помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић, шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић, аташе за штампу Амбасаде Руске Федерације Јуриј Пичугин и управник Српског народног позоришта Александар Милосављевић.

- Ансамбл хора и оркестра Црноморске флоте Руске Федерације је један од најзначајнијих ансамбала на свету и веома ми је драго што имамо прилику да их угостимо у Новом Саду. Њихов хуманитарни концерт је плод добре сарадње Града и Амбасаде Руске Федерације, као и показатељ да Град, наши суграђани и културне институције, у тешким тренуцима могу брзо да се организују и да покажу колико су хумани и друштвено одговорни - изјавио је помоћник градоначелника Вања Вученовић и позвао суграђане да 10. јуна дођу на концерт.

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић се захвалио управи Српског народног позоришта која се одазвала позиву да учествује у организацији концерта  и Амбасади Руске Федерације на иницијативи да Ансамбл наступи у Новом Саду и да сав приход од купљених улазница буде намењен жртвама поплава. Управник Српског народног позоришта Александар Милосављевић је додао да је за ту институцију велика част да буде домаћин пријатељима из Русије и да ће, за потребе концерта Ансамблу ставити на располагање све потребне ресурсе.

Ансамбл Црноморске флоте је познат по хору чија снага гласа јасно преноси и наглашава сваку ноту као и по солистима. Након гостовања у многим земљама Европе, први пут гостује у Србији, где ће публици приказати широк спектар традиционалних песама и игара Русије, као и песме спеване у време великог отаџбинског рата, војничке и традиционалне руске песме. Аташе за штампу Амбасаде Руске Федерације Јуриј Пичугин истакао је да Ансамбл Црноморске флоте има дугу традицију и стоји раме уз раме са чувеним хором Црвене армије „Александров“.

-Амбасада Руске федерације, традиционално у оквиру културне сарадње, а  поводом дана Русије сваке године организује концерте великих ансамбала. Овај пут, због трагичних догађаја који су задесили Србију ми смо одлучили да концерт има хуманитарни карактер и руско ресорно министарство и наше компаније које послују у Србији су нам изашли у сусрет и подржали ту идеју - рекао је Јуриј Пичугин и изразио велику захвалност Граду Новом Саду и Српском народном позоришту на суорганизацији концерта.

Концерт ће бити одржан у уторак, 10. јуна, са почетком у 20.00 часова на сцени Јован Ђорђевић Српског народног позоришта. Цена улазнице за привредне субјекте је 500 динара, а потребно их је уплатити на жиро-рачун Српског народног позоришта, док је  за физичка лица 200 динара и могу се купити на благајни позоришта. Сав приход од продатих улазница биће уплаћен на наменски рачун Владе Републике Србије, као помоћ за санацију штете начињене поплавама.

Нови Сад, 6. јун 2014. године