Čitaj mi

KONCERT NA SPENSU POVODOM DANA OSOBA SA INVALIDITETOM

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljilјana Koković prisusutvovala je koncertu ansambla „Kredarica“ sa gostima, koji je organizivala Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu, u okviru obeležavanja 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

- Grad Novi Sad kontinuirano radi na unapređivanju mera socijalne politike usmerenih na pomoć i podršku osobama sa invaliditetom. Danas je Međunarodni dan volontera koji igraju veoma bitnu ulogu u životima osoba sa invaliditetom pružajući im svakodnevnu podršku. Bliži se i 10. decembar, Dan lјudskih prava, u toku je kampanja „16 dana aktivizma i borbe protiv nasilјa nad ženama“, gde se svakako akcenat stavlјa na žene i devojčice sa invaliditetom. Grad će nastaviti da podržava sve one koji su na različite načine uklјučeni u aktivnosti za pomoć onima kojima je to najpotrebnije, a cilј nam je da obezbedimo što ravnopravnije  uslove za život svih građana - rekla je Ljilјana Koković.

Predstavnica Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga Aleksandra Panović je rekla da je današnji koncert samo jedna od brojnih aktivnosti kojima se u Novom Sadu obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

-Ceo decembar je u znaku podrške osoba sa invaliditetom i kao što je gradonačelnik Miloš Vučević naglasio na prijemu upriličenom povodom tog dana, Grad Novi Sad svih 365 dana brine o osobama sa invaliditetom- naglasila je Aleksandra Panović.

Ulaz na koncert bio je besplatan za sve posetice, a informativni panoi devet udruženja koja realizuju programe od posebnog interesa iz oblasti socijalne zaštite su postavlјeni u izložbenom prostoru Sportskog i poslovnog centra Vojvodina.

Novi Sad, 5. decembar 2018. godine