Читај ми

КОНЦЕРТ НА СПЕНСУ ПОВОДОМ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић присусутвовала је концерту ансамбла „Кредарица“ са гостима, који је организивала Градска управа за социјалну и дечју заштиту, у оквиру обележавања 3. децембра Међународног дана особа са инвалидитетом.

- Град Нови Сад континуирано ради на унапређивању мера социјалне политике усмерених на помоћ и подршку особама са инвалидитетом. Данас је Међународни дан волонтера који играју веома битну улогу у животима особа са инвалидитетом пружајући им свакодневну подршку. Ближи се и 10. децембар, Дан људских права, у току је кампања „16 дана активизма и борбе против насиља над женама“, где се свакако акценат ставља на жене и девојчице са инвалидитетом. Град ће наставити да подржава све оне који су на различите начине укључени у активности за помоћ онима којима је то најпотребније, а циљ нам је да обезбедимо што равноправније  услове за живот свих грађана - рекла је Љиљана Коковић.

Представница Удружења дистрофичара Јужнобачког округа Александра Пановић је рекла да је данашњи концерт само једна од бројних активности којима се у Новом Саду обележава Међународни дан особа са инвалидитетом.

-Цео децембар је у знаку подршке особа са инвалидитетом и као што је градоначелник Милош Вучевић нагласио на пријему уприличеном поводом тог дана, Град Нови Сад свих 365 дана брине о особама са инвалидитетом- нагласила је Александра Пановић.

Улаз на концерт био je бесплатан за све посетице, а информативни панои девет удружења која реализују програме од посебног интереса из области социјалне заштите су постављени у изложбеном простору Спортског и пословног центра Војводина.

Нови Сад, 5. децембар 2018. године