Čitaj mi

KANCELARIJI ZA LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ GRADA NOVOG SADA URUČENA NAGRADA ZA IZUZETAN DOPINOS RAZVOJU PRIVREDE REGIONA

Povodom obeležavanja Dana Regionalne privredne komore Novi Sad, 9. juna 2014. godine održana je svečana dodela Junske nagrade kompanijama i pojedincima koji su prepoznati kao najuspešniji i najzaslužniji za razvoj privrede regiona u protekloj 2013. godini, a Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada pripala je čast da bude u okviru zaslužnih dobitnika.

Predsednik Regionalne privredne komore Novi Sad, doc. dr Dragan Lukač, na svečanom događaju uručio je nagradu šefu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, prof. dr Marijani Dukić-Mijatović.

- Od brojnih uspešno realizovanih aktivnosti Kancelarije možemo izdvojiti više od 20 odobrenih projekata ukupne vrednosti preko 5.000.000 evra, finansiranih uglavnom iz fondova Evropske unije, ali i drugih razvojnih programa. Takođe, na inicijativu Kancelarije uvedeni su dodatni podsticaji za investitore dopunom Uredbe o uslovima i načinu pod kojima lokalna samouprava može da otuđi ili da u zakup građevinsko zemljište po ceni manjoj od tržišne cene, odnosno zakupnine, ili bez naknade ("Službeni glasnik RS", br. 13/2010, 54/2011, 21/2012 i 121/2012), što je Grad Novi Sad stavilo u ravnopravan položaj sa drugim investicionim destinacijama u Srbiji – istakla je prof. dr Marijana Dukić-Mijatović.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj će i u narednom periodu nastojati da ostvaruje izuzetan doprinos razvoju privrede regiona i da učestvuje u realizaciji vizije Grada Novog Sada, uspešnog i efikasnog administrativnog centra koji podstiče i podržava razvoj savremene privrede.

Novi Sad, 11. jun 2014. godine