Čitaj mi

IZBRANI NAJBOLJI NOVOSADSKI SPORTISTI U 2015. GODINI

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je tradicionalnoj svečanosti "Sportista godine Grada Novog Sada" koju organizuje Sportska asocijacija Novog Sada. Svečanosti koja se organizuje 41. put prisustvovali su brojnih sportisti, sportski radnici, privrednici i novinari.

Tom prilikom Predrag Svilar čestitao je sportistima na izuzetnim sportskim rezultatima postignutim u 2015. godini poželevši im još mnogo uspeha u budućem radu.
-Iza nas je još jedna izuzetno uspešna sportska godina i veoma smo ponosni na sportiste koji su na najbolјi način predstavlјali Novi Sad i Srbiju. Poslednje dve godine su po svim statistikama godine koje spadaju među najtrofejnije po broju osvojenih šampionskih, svetskih, evropskih i državnih titula.  Iza svih ovih osvojenih rezultata stoji veliki rad za koji su zaslužni isklјučivo sportisti i njihovi treneri, a Grad će i dalјe nastaviti sa podrškom kako bi im obezbedio još bolјe uslove za rad- izjavio je Predrag Svilar.

Priznanja za najbolјe sportiste Novog Sada se tradicionalno dodelјuju u devet kategorija. Najbolјa ženska ekipa u 2015. godini je ekipa Stonoteninskog kluba „Radnički“, titula za najbolјu mušku ekipu pripala je Rukometnom klubu „Vojvodina“, a za najbolјi klub u celini proglašen je Odbojkaški klub „Vojvodina NS seme“.

U kategoriji sportista sa invaliditetom za najbolјu je i ove godine proglašena svetska prvakinja, stonoteniserka Borislava Perić –Ranković članica Stonoteniskog kluba „Spin“, a najuspešniji trener je Goran Obradović iz Atletskog kluba "Vojvodina". Najbolјa novosadska juniorka u 2015. godini je Sanja Vukašinović iz Strelјačke družine „Novi Sad 1790“ , a najuspešniji junior je vaterpolista „Vojvodine“ Milan Vitorović.

Za najbolјeg novosadskog sportistu i sportistkinju u 2015. godini izabrani su oni takmičari koji već tradicionalno postižu dobre rezultate na međunarodnim takmičenjima. Svetska zvezda skoka u dalј Ivana Španović i ove godine je izabrana za najbolјu sportistkinju Novog Sada. Za najbolјeg sportistu proglašen je rvač Vladimir Stankić, član  Rvačkog kluba „Novi Sad“ koji je osvojio srebrnu medalјu na Evropskom šampionatu u Polјskoj .

-Želim da se zahvalim Gradu Novom Sadu bez čije podrške ne bi bilo ni ostvarenog uspeha, a ovo priznanje predstavlјa veliki podstrek za sve ono što me očekuje u budućnosti– istakao je Vladimir Stankić.

Novi Sad, 23. decembar 2015. godine