Читај ми

ИЗБРАНИ НАЈБОЉИ НОВОСАДСКИ СПОРТИСТИ У 2015. ГОДИНИ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је традиционалној свечаности "Спортиста године Града Новог Сада" коју организује Спортска асоцијација Новог Сада. Свечаности која се организује 41. пут присуствовали су бројних спортисти, спортски радници, привредници и новинари.

Том приликом Предраг Свилар честитао је спортистима на изузетним спортским резултатима постигнутим у 2015. години пожелевши им још много успеха у будућем раду.
-Иза нас је још једна изузетно успешна спортска година и веома смо поносни на спортисте који су на најбољи начин представљали Нови Сад и Србију. Последње две године су по свим статистикама године које спадају међу најтрофејније по броју освојених шампионских, светских, европских и државних титула.  Иза свих ових освојених резултата стоји велики рад за који су заслужни искључиво спортисти и њихови тренери, а Град ће и даље наставити са подршком како би им обезбедио још боље услове за рад- изјавио је Предраг Свилар.

Признања за најбоље спортисте Новог Сада се традиционално додељују у девет категорија. Најбоља женска екипа у 2015. години је екипа Стонотенинског клуба „Раднички“, титула за најбољу мушку екипу припала је Рукометном клубу „Војводина“, а за најбољи клуб у целини проглашен је Одбојкашки клуб „Војводина НС семе“.

У категорији спортиста са инвалидитетом за најбољу је и ове године проглашена светска првакиња, стонотенисерка Борислава Перић –Ранковић чланица Стонотениског клуба „Спин“, а најуспешнији тренер је Горан Обрадовић из Атлетског клуба "Војводина". Најбоља новосадска јуниорка у 2015. години је Сања Вукашиновић из Стрељачке дружине „Нови Сад 1790“ , а најуспешнији јуниор је ватерполиста „Војводине“ Милан Виторовић.

За најбољег новосадског спортисту и спортисткињу у 2015. години изабрани су они такмичари који већ традиционално постижу добре резултате на међународним такмичењима. Светска звезда скока у даљ Ивана Шпановић и ове године је изабрана за најбољу спортисткињу Новог Сада. За најбољег спортисту проглашен је рвач Владимир Станкић, члан  Рвачког клуба „Нови Сад“ који је освојио сребрну медаљу на Европском шампионату у Пољској .

-Желим да се захвалим Граду Новом Саду без чије подршке не би било ни оствареног успеха, а ово признање представља велики подстрек за све оно што ме очекује у будућности– истакао је Владимир Станкић.

Нови Сад, 23. децембар 2015. године