Čitaj mi

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ U POSETI LINCU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević boravio je juče u severnoj Austriji i posetio Grad Linc na poziv tamošnjeg gradonačelnika Klausa Lugera.

Dva gradonačelnika su na sastanku razgovarala o brojnim temama koje se tiču saradnje Linca i Novog Sada, a dragoceno je bilo iskustvo koje je gradonačelnik Klaus Luger podelio u vezi sa procesom za kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture čiju je titulu Linc poneo 2009. godine.

Razgovor je vođen i u vezi sa Dunavskom strategijom, u čijem radu aktivno učestvuje i Republika Srbija i Grad Novi Sad, kao i o intenziviranju njenog sprovođenja i korišćenja potencijala Dunava kao značajnog resursa za održivi razvoj.

Gradonačelnik Miloš Vučević je tokom boravka pozvao privrednike iz Linca da ulažu u Novi Sad i da iskoriste sve potencijale koje on poseduje, a da pri tome imaju u vidu izuzetne povoljnosti za investitore koje su na snazi, a koje garantuju kako Država, tako i Grad.

Oni su dogovorili sledeću fazu saradnje i okvirne ciljeve u oblastima od obostranog značaja, a gradonačelnik Vučević se nakon tog razgovora uputio i na sastanak sa Srpskim klubom „Nikola Tesla“ iz Linca. Predstavnici tog Kluba, koji se zalaže za očuvanje i negovanje kulture srpskog naroda, njegove istorije i tradicije, kao i folklora i maternjeg jezika, izrazili su želju za bližom saradnjom sa Gradom Novim Sadom, koja će, prema dogovoru, biti realizovana u narednom periodu.

Novi Sad, 18. jun 2014. godine