Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ У ПОСЕТИ ЛИНЦУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић боравио је јуче у северној Аустрији и посетио Град Линц на позив тамошњег градоначелника Клауса Лугера.

Два градоначелника су на састанку разговарала о бројним темама које се тичу сарадње Линца и Новог Сада, а драгоцено је било искуство које је градоначелник Клаус Лугер поделио у вези са процесом за кандидатуру за Европску престоницу културе чију је титулу Линц понео 2009. године.

Разговор је вођен и у вези са Дунавском стратегијом, у чијем раду активно учествује и Република Србија и Град Нови Сад, као и о интензивирању њеног спровођења и коришћења потенцијала Дунава као значајног ресурса за одрживи развој.

Градоначелник Милош Вучевић је током боравка позвао привреднике из Линца да улажу у Нови Сад и да искористе све потенцијале које он поседује, а да при томе имају у виду изузетне повољности за инвеститоре које су на снази, а које гарантују како Држава, тако и Град.

Они су договорили следећу фазу сарадње и оквирне циљеве у областима од обостраног значаја, а градоначелник Вучевић се након тог разговора упутио и на састанак са Српским клубом „Никола Тесла“ из Линца. Представници тог Клуба, који се залаже за очување и неговање културе српског народа, његове историје и традиције, као и фолклора и матерњег језика, изразили су жељу за ближом сарадњом са Градом Новим Садом, која ће, према договору, бити реализована у наредном периоду.

Нови Сад, 18. јун 2014. године