Čitaj mi

GRADONAČELNIK SE SASTAO SA ŠEFOM MISIJE OEBS U SRBIJI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući šefa Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricija sa saradnicima.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio istakao je da mu je veliko zadovolјstvo što je u prvoj zvaničnoj poseti Novom Sadu i što je prethodno posetio Pokrajinsku vladu. On je u oktobru prošle godine došao na čelo Misije, a dolazak u Novi Sad deo je ideje upoznavanja političkih, ekonomskih, socijalnih i drugih prilika u pokrajini.

Gradonačelnik je izrazio srdačnu dobrodošlicu i rekao da se raduje dalјoj saradnji, a da će razmenom iskustva, znanja i zajedničkim predlozima biti definisan njen dalјi tok i pravci kojima će se kretati. On je novom šefu Misije OEBS-a u Srbiji poželeo mnogo uspeha u dalјem radu i istakao da je Grad Novi Sad uvek spreman na dijalog, odnosno na razgovor o svim pitanjima koja su od zajedničkog interesa.

Sagovornici su naglasili značaj nekoliko aktuelnih tema koje spadaju u delokrug rada OEBS-a u Srbiji, a koje se istovremeno odnose na nadležnosti Grada. Oni su razgovarali o načinima za pružanje podrške reformama i modernizaciji zemlјe, kao i o mogućnostima za dalјi razvoj odnosa kroz fleksibilnu i partnersku saradnju na nivou gradova, što i predstavlјa primarnu misiju te organizacije.

Novi Sad, 17. maj 2017. godine