Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК СЕ САСТАО СА ШЕФОМ МИСИЈЕ ОЕБС У СРБИЈИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Ориција са сарадницима.

Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио истакао је да му је велико задовољство што је у првој званичној посети Новом Саду и што је претходно посетио Покрајинску владу. Он је у октобру прошле године дошао на чело Мисије, а долазак у Нови Сад део је идеје упознавања политичких, економских, социјалних и других прилика у покрајини.

Градоначелник је изразио срдачну добродошлицу и рекао да се радује даљој сарадњи, а да ће разменом искуства, знања и заједничким предлозима бити дефинисан њен даљи ток и правци којима ће се кретати. Он је новом шефу Мисије ОЕБС-а у Србији пожелео много успеха у даљем раду и истакао да је Град Нови Сад увек спреман на дијалог, односно на разговор о свим питањима која су од заједничког интереса.

Саговорници су нагласили значај неколико актуелних тема које спадају у делокруг рада ОЕБС-а у Србији, а које се истовремено односе на надлежности Града. Они су разговарали о начинима за пружање подршке реформама и модернизацији земље, као и о могућностима за даљи развој односа кроз флексибилну и партнерску сарадњу на нивоу градова, што и представља примарну мисију те организације.

Нови Сад, 17. мај 2017. године