Čitaj mi

GRADONAČELNIK POŽELEO SREĆAN PUT DECI IZ DOMA U VETERNIKU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ispratio je decu iz Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku na letovanje u Baošiće. Grad Novi Sad je za tu namenu obezbedio prevoz za decu, dok je troškove smeštaja preuzela kompanija Telekom Srbija a. d.

- Društvo u celosti, kao i uspešni privredni subjekti, treba uvek da prepoznaju važnost upućivanja podrške onima kojima je to najpotrebnije. Dobar primer za to je i ova saradnja, čiji krajnji ishod pričinjava veliku radost mališanima iz Doma u Veterniku. Deca koju danas ispraćamo na letovanje, imaće priliku da uživaju u letnjim radostima sa svojim vršnjacima na moru u Crnoj Gori. Posebno raduje činjenica, da je i ove godine inicijativa za ovaj put potekla od uvek požrtvovanih i predanih vaspitača koji nesebično ulažu sebe u rad sa decom. Mi kao Grad prepoznajemo potrebe ove ustanove i pomažemo njen rad godinama, a ovom prilikom pozivam i privrednike da pokažu korporativnu društvenu odgovornost i pomognu u skladu sa svojim mogućnostima - rekao je gradonačelnik Vučević i poželeo deci srećan put.

Ukupno je sedamnaestoro dece, mlađih korisnika, otišlo na letovanje u pratnji tri odrasla lica, a oni će boraviti deset dana u Dečjem odmaralištu Crvenog krsta Srbije "Krista Đorđević" u Baošićima. Direktor Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku Zoran Arbutina izrazio je zahvalnost prema Gradu koji godinama pomaže kako rad te ustanove, tako i odlazak korisnika tog Doma na Crnogorsko primorje iz godine u godinu. Takođe, zahvalnost je uputio i donatorima, kompaniji Telekom Srbija koja je finansirala boravak dece u Baošićima i istakao da je svaka vrsta pomoći i podrške od privrednih subjekata uvek dobro došla.

Novi Sad, 16. jun 2014. godine