Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОЖЕЛЕО СРЕЋАН ПУТ ДЕЦИ ИЗ ДОМА У ВЕТЕРНИКУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић испратио је децу из Дома за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику на летовање у Баошиће. Град Нови Сад је за ту намену обезбедио превоз за децу, док је трошкове смештаја преузела компанија Телеком Србија а. д.

- Друштво у целости, као и успешни привредни субјекти, треба увек да препознају важност упућивања подршке онима којима је то најпотребније. Добар пример за то је и ова сарадња, чији крајњи исход причињава велику радост малишанима из Дома у Ветернику. Деца коју данас испраћамо на летовање, имаће прилику да уживају у летњим радостима са својим вршњацима на мору у Црној Гори. Посебно радује чињеница, да је и ове године иницијатива за овај пут потекла од увек пожртвованих и преданих васпитача који несебично улажу себе у рад са децом. Ми као Град препознајемо потребе ове установе и помажемо њен рад годинама, а овом приликом позивам и привреднике да покажу корпоративну друштвену одговорност и помогну у складу са својим могућностима - рекао је градоначелник Вучевић и пожелео деци срећан пут.

Укупно је седамнаесторо деце, млађих корисника, отишло на летовање у пратњи три одрасла лица, а они ће боравити десет дана у Дечјем одмаралишту Црвеног крста Србије "Криста Ђорђевић" у Баошићима. Директор Дома за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику Зоран Арбутина изразио је захвалност према Граду који годинама помаже како рад те установе, тако и одлазак корисника тог Дома на Црногорско приморје из године у годину. Такође, захвалност је упутио и донаторима, компанији Телеком Србија која је финансирала боравак деце у Баошићима и истакао да је свака врста помоћи и подршке од привредних субјеката увек добро дошла.

Нови Сад, 16. јун 2014. године