Čitaj mi

FESTIVAL „ZOV RAVNICE“ NA ŠTRANDU

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović otvorio je 4. internacionalni festival igre i muzike „Zov ravnice“, koji se održava od 12. do 15. juna na centralnom platou plaže „Štrand“. Festival organizuje folklorno udruženje „Veliko kolo“, sa ciljem praćenja mladih talenata, u oblasti muzike i igre, kao i negovanja različitih kultura i tradicija.

- Novi Sad je ponosan na svoju bogatu tradiciju, na činjenicu da u njemu živi 26 nacija, na značajne institucije kao što su Univerzitet, Matica srpska i Srpsko narodno pozorište.  Ponosan je i na brojne festivale, a jedan od njih je upravo „Zov ravnice“ koji je prožet brojnim kulturnim sadržajima, okuplja mnogo dece i čuva od zaborava kulturu i običaje našeg naroda- izjavio je Aleksandar Petrović i proglasio Festival otvorenim.

Na 4. Festivalu „Zov ravnice“ učestvuje preko 2000 učesnika i 40 izlagača koji će predstaviti svoje proizvode (vino, ručne radove, proizvode od meda, kolače, nakit...). U programu  će nastupiti kulturno-umetnička društva i ansambli iz svih delova Srbije, kao i gosti iz Bugarske, deca iz Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, osnovnih i muzičkih škole, škole za decu sa invaliditetom, zatim plesne i pevačke grupe i neafirmisani bendovi.

Novi Sad, 12. jun 2014. godine