Читај ми

ФЕСТИВАЛ „ЗОВ РАВНИЦЕ“ НА ШТРАНДУ

Шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић отворио је 4. интернационални фестивал игре и музике „Зов равнице“, који се одржава од 12. до 15. јуна на централном платоу плаже „Штранд“. Фестивал организује фолклорно удружење „Велико коло“, са циљем праћења младих талената, у области музике и игре, као и неговања различитих култура и традиција.

- Нови Сад је поносан на своју богату традицију, на чињеницу да у њему живи 26 нација, на значајне институције као што су Универзитет, Матица српска и Српско народно позориште.  Поносан је и на бројне фестивале, а један од њих је управо „Зов равнице“ који је прожет бројним културним садржајима, окупља много деце и чува од заборава културу и обичаје нашег народа- изјавио је Александар Петровић и прогласио Фестивал отвореним.

На 4. Фестивалу „Зов равнице“ учествује преко 2000 учесника и 40 излагача који ће представити своје производе (вино, ручне радове, производе од меда, колаче, накит...). У програму  ће наступити културно-уметничка друштва и ансамбли из свих делова Србије, као и гости из Бугарске, деца из Предшколске установе „Радосно детињство“, основних и музичких школе, школе за децу са инвалидитетом, затим плесне и певачке групе и неафирмисани бендови.

Нови Сад, 12. јун 2014. године