Čitaj mi

DEO NASELJA PARAGOVO DOBIO STRUJU POSLE 12 GODINA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Saveta Mesne zajednice Sremska Kamenica Ljubomir Lasica i direktor ''Elektrodistribucije Novi Sad'' Bojan Atlagić pustili su u rad novu trafostanicu ''Slavujeva'' u naselјu Paragovo.

- Važno je naglasiti da Grad Novi Sad ne tretira Paragovo kao vikend naselјe, jer se broj građana koji ovde žive drastično uvećao. Nama je cilј da upravo u ovom kraju Sremske Kamenice realizujemo i druge investicije iz oblasti komunalne infrastrukture kako bi se obezbedili što kvalitetniji uslovi za stanovanje. Ovo je mali korak, ali veoma bitan za ovaj deo Paragova - istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima Ljubomira Lasice građani tog dela naselјa nisu imali struju 12 godina, a porodice koje ovde žive imaju i po četvoro dece, pa ova investicija za njih ima ogroman značaj.

Direktor ''Elektrodistribucije Novi Sad'' Bojan Atlagić zahvalio se predstvanicima Mesne zajednice, posebno na podršci u rešavanju imovinsko pravnih odnosa bez čega investicija nije ni mogla biti realizovana. Kako je najavio plan je da se izgradi još jedna trafostanica u reonu puta za Popovicu što će obezbediti bolјe naponske prilike na mreži.

Pored trafostanice izgrađeno je i 1200 metara srednjenaponskih kablovskih vodova i 1730 metara nadzemne niskonaponske mreže, preko koje se može izgraditi i pustiti u rad novo javno osvetlјenje.

Novi Sad, 19. april 2013. godine