Читај ми

ДЕО НАСЕЉА ПАРАГОВО ДОБИО СТРУЈУ ПОСЛЕ 12 ГОДИНА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Савета Месне заједнице Сремска Каменица Љубомир Ласица и директор ''Електродистрибуције Нови Сад'' Бојан Атлагић пустили су у рад нову трафостаницу ''Славујева'' у насељу Парагово.

- Важно је нагласити да Град Нови Сад не третира Парагово као викенд насеље, јер се број грађана који овде живе драстично увећао. Нама је циљ да управо у овом крају Сремске Каменице реализујемо и друге инвестиције из области комуналне инфраструктуре како би се обезбедили што квалитетнији услови за становање. Ово је мали корак, али веома битан за овај део Парагова - истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима Љубомира Ласице грађани тог дела насеља нису имали струју 12 година, а породице које овде живе имају и по четворо деце, па ова инвестиција за њих има огроман значај.

Директор ''Електродистрибуције Нови Сад'' Бојан Атлагић захвалио се предстваницима Месне заједнице, посебно на подршци у решавању имовинско правних односа без чега инвестиција није ни могла бити реализована. Како је најавио план је да се изгради још једна трафостаница у реону пута за Поповицу што ће обезбедити боље напонске прилике на мрежи.

Поред трафостанице изграђено је и 1200 метара средњенапонских кабловских водова и 1730 метара надземне нисконапонске мреже, преко које се може изградити и пустити у рад ново јавно осветљење.

Нови Сад, 19. април 2013. године