Čitaj mi

DELEGACIJA ODBOJKAŠKOG SAVEZA SRBIJE KOD GRADONAČELNIKA

Turnir B grupe, prvog vikenda Svetske lige biće održan u Novom Sadu od 2. do 4. juna 2017. godine, a tim povodom gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je delegaciju Odbojkaškog saveza Srbije.

- Ovo je potvrda da je Novi Sad centar odbojke u Srbiji. Ne samo što je i OK ''Vojvodina'' šampion naše države, nego se u Novom Sadu već 20 godina održavaju utakmice Svetske lige. Grad je zajedno sa Pokrajinom obezbedio najbolјe moguće uslove za ovaj turnir, izdvojili smo šest miliona dinara iz gradskog budžeta i finansirali najveći deo troškova. Verujem da ćemo ovog vikenda imati odbojkaški spektakl u Novom Sadu, pa pozivam Novosađane ali i sve građane da dođu da gledaju utakmice. Ovi momci zaslužuju snažnu podršku, jer brane prvo mesto osvojeno na prošlogodišnjoj Svetskoj ligi, i ulaze u novi olimpijski cikulus – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo igračima i rukovodstvu mnogo sportske sreće na predstojećem takmičenju.

Prema rečima predsednika Odbojkaškog saveza Srbije Zorana Gajića veoma je važno da naša publika vidi svoju reprezentaciju u Srbiji.

- Nije baš lako organizovati zahtevno takmičenje, to je veliki finansijski i organizacioni poduhvat, i zaista se zahvalјujem gradonačelniku i Gradu Novom Sadu koji su bukvalno stopostotno organizovali ovaj turnir. Novi Sad je grad odbojke i očekujemo da će atmosfera u sali biti veliki adut naše reprezentacije – naglasio je Gajić.

Srbija će u 1. kolu, 2. juna, igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država, u 2. kolu, 3. juna, rival Srbiji biće Belgija, a u 3. kolu, 4. juna, Kanada. Naša reprezentacija će sve mečeve igrati od 19,00 časova.

Novi Sad, 1. jun 2017. godine