Читај ми

ДЕЛЕГАЦИЈА ОДБОЈКАШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Турнир Б групе, првог викенда Светске лиге биће одржан у Новом Саду од 2. до 4. јуна 2017. године, а тим поводом градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је делегацију Одбојкашког савеза Србије.

- Ово је потврда да је Нови Сад центар одбојке у Србији. Не само што је и ОК ''Војводина'' шампион наше државе, него се у Новом Саду већ 20 година одржавају утакмице Светске лиге. Град је заједно са Покрајином обезбедио најбоље могуће услове за овај турнир, издвојили смо шест милиона динара из градског буџета и финансирали највећи део трошкова. Верујем да ћемо овог викенда имати одбојкашки спектакл у Новом Саду, па позивам Новосађане али и све грађане да дођу да гледају утакмице. Ови момци заслужују снажну подршку, јер бране прво место освојено на прошлогодишњој Светској лиги, и улазе у нови олимпијски цикулус – истакао је градоначелник Милош Вучевић и пожелео играчима и руководству много спортске среће на предстојећем такмичењу.

Према речима председника Одбојкашког савеза Србије Зорана Гајића веома је важно да наша публика види своју репрезентацију у Србији.

- Није баш лако организовати захтевно такмичење, то је велики финансијски и организациони подухват, и заиста се захваљујем градоначелнику и Граду Новом Саду који су буквално стопостотно организовали овај турнир. Нови Сад је град одбојке и очекујемо да ће атмосфера у сали бити велики адут наше репрезентације – нагласио је Гајић.

Србија ће у 1. колу, 2. јуна, играти против Сједињених Америчких Држава, у 2. колу, 3. јуна, ривал Србији биће Белгија, а у 3. колу, 4. јуна, Канада. Наша репрезентација ће све мечеве играти од 19,00 часова.

Нови Сад, 1. јун 2017. године