Čitaj mi

AUTO-TRKA „VELIKA NAGRADA NOVOG SADA 2014“

 

Konferencija za novinare povodom održavanja auto-trke „Velika nagrada Grada Novog Sada 2014“ održana je danas na Mišeluku. Auto-trka „Velika nagrada Novog Sada“ odvijaće se od 14. do 15. juna na stazi Mišeluk u Novom Sadu, a u organizaciji ASK „Petro Max“.

Prateći sadržaji ove godine usmereni su na promociju bezbednosti u saobraćaju, posebno kod ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju: dece, omladine, motociklista i starijih osoba. Kroz javne časove o bezbednosti biće ukazano na probleme ponašanja u saobraćaju koje je moguće promeniti. Javni čas bezbednosti i promocija trke biće organizovani na Trgu slobode ispred Gradske kuće 13. juna sa početkom u 16 časova.

Direktor trke Radmilo Pavlović je rekao da se ove godine očekuje preko 80 takmičara iz Srbije i regiona koji će pokazati svoje znanje i spremnost trkačkih automobila u sedam klasa, grupisanih u četiri divizije. Takmičenje se boduje za Nacionalni šampionat Srbije, trening i kvalifikacione vožnje voze se u subotu 14. juna, dok je trka planirana za nedelјu.

Ulaznice za auto-trku za nedelјu 15. juna mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Gigstiksa, kao i na Mišeluku na sam dan trke, po ceni od 300 dinara, a ulaz za decu je besplatan. Jedan deo prihoda od prodatih ulaznica biće uplaćen u humanitarni fond za poplavlјena područja. Ulaz na auto-trku u subotu je besplatan za sve posetioce.

Tokom održavanja manifestacije auto-trke "Velika nagrada Novog Sada 2014" biće zatvoren  Most slobode 14. i 15. juna od 10.00-16.00 časova kao i saobraćajna petlјa Mišeluk. Samim tim sva vozila koja idu na sremsku stranu grada ili se sa iste vraćaju treba da koriste most Duga i da preko Trandžamenta idu prema Sremskoj Kamenici, odnosno da preko Petrovaradina prođu putem ka Rumi do obilaznice oko Sremske Kamenice.

Novi Sad, 11. jun 2014. godine