Читај ми

АУТО-ТРКА „ВЕЛИКА НАГРАДА НОВОГ САДА 2014“

 

Конференција за новинаре поводом одржавања ауто-трке „Велика награда Града Новог Сада 2014“ одржана је данас на Мишелуку. Ауто-трка „Велика награда Новог Сада“ одвијаће се од 14. до 15. јуна на стази Мишелук у Новом Саду, a у организацији ASK „Petro Max“.

Пратећи садржаји ове године усмерени су на промоцију безбедности у саобраћају, посебно код угрожених категорија учесника у саобраћају: деце, омладине, мотоциклиста и старијих особа. Кроз јавне часове о безбедности биће указано на проблеме понашања у саобраћају које је могуће променити. Јавни час безбедности и промоција трке биће организовани на Тргу слободе испред Градске куће 13. јуна са почетком у 16 часова.

Директор трке Радмило Павловић je рекао да се ове године oчекује преко 80 такмичара из Србије и региона који ће показати своје знање и спремност тркачких аутомобила у седам класа, груписаних у четири дивизије. Такмичење се бодује за Национални шампионат Србије, тренинг и квалификационе вожње возе се у суботу 14. јуна, док је трка планирана за недељу.

Улазнице за ауто-трку за недељу 15. јуна могу се купити на свим продајним местима Гигстикса, као и на Мишелуку на сам дан трке, по цени од 300 динара, а улаз за децу је бесплатан. Један део прихода од продатих улазница биће уплаћен у хуманитарни фонд за поплављена подручја. Улаз на ауто-трку у суботу је бесплатан за све посетиоце.

Током одржавања манифестације  ауто-трке "Велика награда Новог Сада 2014" биће затворен  Мост слободе 14. и 15. јуна од 10.00-16.00 часова као и саобраћајна петља Мишелук. Самим тим сва возила која иду на сремску страну града или се са исте враћају треба да користе мост Дуга и да преко Транџамента иду према Сремској Каменици, односно да преко Петроварадина прођу путем ка Руми до обилазнице око Сремске Каменице.

Нови Сад, 11. јун 2014. године