Читај ми

КАМПАЊА ПОСВЕЋЕНА БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉУ НА РАДУ ПРОМОВИСАНА У НОВОМ САДУ

Поводом кампање везане за Одлуку Владе Србије да 2019. буде проглашена годином безбедности и здравља на раду, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са министаром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем, присуствовао је састанаку који је данас одржан у Скупштини Града Новог Сада.

Том приликом речено је да ће у овој години бити донети нови закони из те области, као и правилник о професионалним болестима. Такође, очекује се усвајање новог закона о осигурању у случају повреда на раду.

- Три субјекта су укључена директно у овај важан процес. Државни органи, послодавци и сами запослени, тако да сви морају водити рачуна о предузетим мерама, и свачија је улога подједнако битна. Послодавци морају водити рачна о профиту, али не по цену здравља запослених и људских живота. На свима нама је да створимо такву атмосферу да не заустављамо инвестиције, али да изнад свега чувамо људске животе – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Кампања којом се промовишу безбедност и здравље на раду, као и програми и активности које се на том плану реализују, спроводи се у циљу стављања у фокус јавности изузетно важне теме за друштво и адекватног информисања како послодаваца тако и радника о свим битним аспектима на том пољу. Кампања која ће бити добро медијски покривена, доприноси и поспешивању борбе против сиве економије и рада на црно, речено је на састанку у Новом Саду.

Нови Сад, 8. фебруар 2019. година