Читај ми

ИНФРАСТРУКТУРНО ОПРЕМАЊЕ САЈЛОВА

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић и начелник Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Дејан Мандић обишли су Сајлово где су почели  радови на изградњи магистралног вода Сајлово – Ветерник. Тим пројектом Град Нови Сад наставља са комуналним опремањем Сајлова водоводном мрежом, које је започето 2013. године изградњом секундарне водоводне мреже у Улици Руменачки пут, у Новом Саду, а затим и у 14 улица насеља Сајлово где су радови недавно завршени. Захваљујући овим пројектима, 500 домаћинстава у овом насељу стекло је могућност да се прикључи на водоводну мрежу.

- Данас су почели радови на изградњи магистралног цевовода дужине 5960 метара којим би насеље Ветерник било повезано са доводником за Руменку, на углу улица Руменачки пут и Доње Сајлово. Ради се о изузетно значајаном пројекту, инвестицији вредности 84 милиона динара којом се побољшава квaлитет водоснабдевања насеља Сајлово и Ветерник – изјавио је Владимир Стојковић.

У плану је и друга фаза на изградњи секундарне водоводне мреже унутар насеља, за коју је део средстава већ обезбеђен, а у току је поступак исходовања одобрења за извођење радова. Укупно, у инфраструктуру те водоводне мреже биће инвестирано близу 299 милиона динара.

Члан Градског већа Владимир Стојковић подсетио је на то да се, у претходном периоду радило и на изградњи јавног осветљења, затим на уређењу саобраћајних површина и изградњи комплетне канализационе мреже у Сајлову.

- Од 2013. године, реализовали смо инвестиције у вредности од 417 милиона динара, а нешто више од 99 милиона динара уложили смо у одржавање улица и путева. Планира се асфалтирање још 25 улица. Уређењем саобраћајница и изградњом водоводне мреже, Сајлово ће бити комплетно инфраструктурно опремљено, чиме ће се још једном потврдити да Град Нови Сад улаже значајна средства у циљу успостављања једнаких комуналних стандарда у свим деловима градске територије – истакао је Стојковић.

Градски челници посетили су сервис „Arco“ чији се власник Јасмин Бркић успешно бави одржавањем камиона, као и новоизграђену Месну заједницу „Сајлово“ у оквиру које ће се налазити и одељење Градске библиотеке, Поште и амбуланта. Ускоро почињу и радови на партерном уређењу око објекта Месне заједнице. Простор ће бити оплемењен зеленилом и цвећем, уз постављање урбаног мобилијара, а непосредно уз објекат биће формиран мали плато за окупљање грађана.

Нови Сад, 17. јун 2020. године