Čitaj mi

INFRASTRUКTURNO OPREMANJE SAJLOVA

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković i načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić obišli su Sajlovo gde su počeli  radovi na izgradnji magistralnog voda Sajlovo – Veternik. Tim projektom Grad Novi Sad nastavlja sa komunalnim opremanjem Sajlova vodovodnom mrežom, koje je započeto 2013. godine izgradnjom sekundarne vodovodne mreže u Ulici Rumenački put, u Novom Sadu, a zatim i u 14 ulica naselja Sajlovo gde su radovi nedavno završeni. Zahvaljujući ovim projektima, 500 domaćinstava u ovom naselju steklo je mogućnost da se priključi na vodovodnu mrežu.

- Danas su počeli radovi na izgradnji magistralnog cevovoda dužine 5960 metara kojim bi naselje Veternik bilo povezano sa dovodnikom za Rumenku, na uglu ulica Rumenački put i Donje Sajlovo. Radi se o izuzetno značajanom projektu, investiciji vrednosti 84 miliona dinara kojom se poboljšava kvalitet vodosnabdevanja naselja Sajlovo i Veternik – izjavio je Vladimir Stojković.

U planu je i druga faza na izgradnji sekundarne vodovodne mreže unutar naselja, za koju je deo sredstava već obezbeđen, a u toku je postupak ishodovanja odobrenja za izvođenje radova. Ukupno, u infrastrukturu te vodovodne mreže biće investirano blizu 299 miliona dinara.

Član Gradskog veća Vladimir Stojković podsetio je na to da se, u prethodnom periodu radilo i na izgradnji javnog osvetljenja, zatim na uređenju saobraćajnih površina i izgradnji kompletne kanalizacione mreže u Sajlovu.

- Od 2013. godine, realizovali smo investicije u vrednosti od 417 miliona dinara, a nešto više od 99 miliona dinara uložili smo u održavanje ulica i puteva. Planira se asfaltiranje još 25 ulica. Uređenjem saobraćajnica i izgradnjom vodovodne mreže, Sajlovo će biti kompletno infrastrukturno opremljeno, čime će se još jednom potvrditi da Grad Novi Sad ulaže značajna sredstva u cilju uspostavljanja jednakih komunalnih standarda u svim delovima gradske teritorije – istakao je Stojković.

Gradski čelnici posetili su servis „Arco“ čiji se vlasnik Jasmin Brkić uspešno bavi održavanjem kamiona, kao i novoizgrađenu Mesnu zajednicu „Sajlovo“ u okviru koje će se nalaziti i odeljenje Gradske biblioteke, Pošte i ambulanta. Uskoro počinju i radovi na parternom uređenju oko objekta Mesne zajednice. Prostor će biti oplemenjen zelenilom i cvećem, uz postavljanje urbanog mobilijara, a neposredno uz objekat biće formiran mali plato za okupljanje građana.

Novi Sad, 17. jun 2020. godine