Читај ми

ГРАД НОВИ САД ДОБИО СРЕДСТВА ОД ПОКРАЈИНЕ ЗА ПРОЈЕКАТ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин потписао је Уговор о додели средстава путем јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области енергетске ефикасности, који је директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић, поред Новог Сада, уручио и представницима других локалних самоуправа. Уговоре о подршци пројектима унапређења енергетске ефикасности потписали су и градоначелник Кикинде, као и председници општина Тител, Кањижа, Бачки Петровац, Алибунар и Бач.

- Улагање у енергетску ефикасност СПЕНС-а је од кључне важности за опстанак и развој тог предузећа. Данас на делу видимо одличну сарадњу Новог Сада са Покрајином и захваљујући средствима која смо добили, ускоро очекујемо реализацију конкретних мера. То ће пре свега, бити видљиво у великој сали СПЕНС-а, након санације електроенергетских инсталација. За ЈП СПЦ „Војводина“ раније је израђен и Елаборат о енергетској ефикасности, а пројекат ће се реализовати у фазама, у зависности од приоритета и финансијских могућности. Садашњи менаџмент предузећа сва средства која добије из буџета, улаже у уређење спортских сала и пословних простора, поправке дотрајалих система за грејање и хлађење, јер је циљ трајно и системско побољшање рада предузећа - рекао је Огњен Цвјетићанин.

Предмет јавног конкурса били су финансирање и суфинансирање пројеката у области енергетске ефикасности на територији Аутономне покрајине Војводине, а циљ је подршка јединицама локалне самоуправе у реализацији пројеката унапређења и модернизације инфраструктуре која доприноси побољшању енергетске ефикасности. За доделу по том јавном конкурсу, предвиђена су средства у укупном износу од 86,9 милиона динара.

У складу са одлуком о додели средстава, Граду Новом Саду је додељено укупно 15 334 498 динара за реализацију пројекта о енергетској ефикасности под називом „Санација електроенергетских инсталација велике спортске дворане ЈП СПЦ „Војводина“ у Новом Саду“.

Нови Сад, 19. мај 2017. године