Читај ми

ЗАВРШЕТАК АКЦИЈЕ "ДРВО ЖИВОТА"

Овогодишња акција "Дрво живота" коју, под покровитељством Градске управе зa заштиту животне средине, спроводе ЈКП “Градско зеленило” и ЈП “Завод за изградњу града”, завршена је данас садњом копривића (Celtisa) у дворишту стaмбене зграде у Улици Илије Бирчанина.

- Зелене површине су кључни фрагмент сваке урбане матрице и неопходно је посветити пажњу њиховом одржавању и унапређивању. Трудићемо се и у будуће да, уз помоћ ове и сличних акција, повећавамо проценат заступљености зелених површина у Новом Саду, као и њихов квалитет. - изјавила је тим поводом члан Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине др Јелена Атанацковић Јеличић.

За реализацију акције "Дрво живота", која је покренута пролетос с циљем да се допринесе озелењавању и уређењу градских површина које нису обухваћене редовним одржавањем, град Нови Сад издвојио је око милион динара. До сада је на педесетак локација у Новом Саду посађено око 500 садница различитих врста, а акција ће бити настављена и наредне године на пролеће, тако да представници Скупштина станара могу и даље слати захтеве за озелењавање дворишта Градској управи за заштиту животне средине.

Садњи два стабла у дворишту зграде на Детелинари присуствовали су и потпредседник Скупштине града Марија Цвејић, начелник Градске управе за заштиту животне средине др Александра Јовановић Галовић и директор Градског зеленила Снежана Репац.

 

Нови Сад, 17. новембар 2009. године