Читај ми

ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ОТВОРИО ДЕВЕТИ ФЕСТИВАЛ ОПТИМИЗМА – BABY EXIT

Заменик градоначелника Новог Сада др Саша Игић отворио је девети фестивал оптимизма - Baby exit који се ове године одржао на Петроварадинској тврђави 29. и 30. маја.

- Наш циљ је да, заједно са тимом који вредно ради на остварењу фестивала оптимизма, нашим најмлађим суграђанима и њиховим родитељима пренесемо поруке о основним људским вредностима као што су активан и здрав живот и поштовање породице – истакао је заменик градоначелника др Саша Игић приликом свечаног отварања фестивала и пожелео малим министрима, да једног дана постану прави велики министри који ће водити ову земљу.

На пет програмских бина и 30 штандова, малишани су показали знање и вештине и утврдили све оно што су научили током школске године. „Бина талената“ и „Бина шампиона“ биле су резервисане за плесне вештине, док су на „Бамбино стејџу“ наступили хорови и оркестри. Фестивал је организован кроз петнаест тематских целина – култура, уметност, едукација, екологија, здравље, слободно време, традиција, занати, игра, хуманост, космополитизам, штедња, исхрана, забава, комуникације и технологије.

Као један од највећих дечјих фестивала Источне Европе „Baby exit“ је постао центар дечјих стваралачких потенцијала који је окупио 1.500 учесника и преко 30.000 посетилаца, под слоганом „Живот за петицу“.

Нови Сад, 31. мај 2010. године