Читај ми

ЗАЈЕДНИЧКО ФИНАНСИРАЊЕ ИЗГРАДЊЕ САОБРАЋАЈНИХ ПОВРШИНА СЕНТАНДРЕЈСКОГ ПУТА У НОВОМ САДУ

У присуству градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и председника Покрајинске владе Игора Мировића, директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак, директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и начелник Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Слободан Кнежевић потписали су Протокол о сарадњи ради заједничког финансирања пројекта изградње саобраћајних површина Сентандрејског пута у Новом Саду, укупне дужине 1380m, од кружне раскрснице са Приморском до Велебитске улице.

- Влада Републике Србије, Покрајинска влада и Град Нови Сад окупили су се око пројекта изградње Сентандрејског булевара, веома важне саобраћајнице са четири траке кроз град Нови Сад. Пројекат ће бити реализован у две фазе. У првој фази биће изграђен део булевара, а у другој, која ће уследити 2018. године, мост на каналу ДТД и прилаз будућем булевару са регионалних праваца према Србобрану и Темерину. Изградња овог булевара била је тема заједничке седнице Покрајинске и Републичке владе, што показује да нема алтернативе уједињеном деловању. Удружени, са финансијским средствима и техничким знањима из више извора, у свим сегментима можемо да урадимо много више – истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Према речима директора ЈП „Путеви Србије“ Зорана Дробњака, захваљујући ресорном министарству то предузеће издвојило је 200 милиона динара за пројекат изградње саобраћајних површина Сентандрејског пута, а за радове на саобраћајницама на територији Новог Сада укупно издваја око милијарду динара.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић захвалио се Влади Србије на великој подршци и наглсио да је сарадња са Покрајинском владом на највишем нивоу.

- Данас је уговорена једна од највећих инвестиција која ће бити реализована на територији Града Новог Сада у наредних годину, две дана. Уз подршку Покрајинске и Републичке владе, Нови Сад је обезбедио инвестицију вредну око 700 милиона динара. Реч је о великој саобраћајници са по две траке на обе стране, али и тротоарима, бициклистичким стазама, новом јавном расветом и канализационом мрежом. Житељи Клисе, Слане баре и Видовданског насеља то апсолутно заслужују. Заједно са ЈП „Путеви Србије“ радиће се и рехабилитација постојећег Сентандрејског моста, а Град припрема пројекат новог моста, ''близанца'' на каналу ДТД чиме добијамо нови адекватан улаз у Нови Сад с обзиром на френквентност саобраћаја – закључио је градоначелник Вучевић.

Нови Сад, 19. децембар 2016. године