Читај ми

УРУЧЕНЕ ОКТОБАРСКЕ НАГРАДЕ И НОВЕМБАРСКЕ ПОВЕЉЕ ГРАДА НОВОГ САДА ЗА 2012. ГОДИНУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Скупштине Града Новог Сада доц. др Синиша Севић уручили су Октобарске награде и Новембарске повеље Града Новог Сада за 2012. годину.

- Ослобођење Новог Сада 23. октобра давне 1944. године треба славити као догађај који је најавио крај Другог светског рата током којег су милиони недужних људи изгубили животе. Зато обележавајући тај датум, као и 9. и 25. новембар 1918 , заправо славимо слободу и толеранцију као највише људске вредности. Октобарска награда и новембарска повеља управо и представљају највиша признања града за људе који су својим деловањем побољшали стање у виталним областима живота. Захваљујем се овогодишњим добитницима што су учинили лепшом слику Новог Сада и побољшали квалитет живота Новосађана. Уједно им и честитам што су се на прави начин уписали у историју града уз многобројне досадашње добитнике заслужне појединце, установе и институције – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

За дугогодишње залагање и резултате постигнуте на унапређењу васпитно – образовног рада, Октобарска награда Новог Сада за 2012. годину, додељена је Милану Спасојевићу, директору Основне школе „Коста Трифковић“ у Новом Саду. За целокупни научно-истраживачки, музеолошки, публицистички и јавни рад и посебан допринос науци и култури Новог Сада, Октобарска награда Новог Сада додељена је доктору Драгу Његовану, вишем научном сараднику и музејском саветнику у Музеју Војводине.

За изузетно заједничко остварење на уређењу Кеја у Новом Саду Октобарска награда Новог Сада уручена је групи одговорних пројектаната уређења Кеја у Новом Саду, коју чине: Весна Павићевић, дипл. инж. грађевине, Марина Секулић, дипл. инж. грађевине, Јан Пажитнаји, дипл. инж. архитектуре, Драгана Миљковић, дипл. инж. грађевине и Душко Пилиповић, дипл. инж. грађевине.

Новембарска повеља Новог Сада за 2012. годину, додељена је Дејану Обреновићу, полицијском службенику Одреда жандармерије у Новом Саду, за испољену храброст и племенитост у спасавању људског живота, 13. априла 2012. године, на Варадинском мосту у Новом Саду, када је исказао врхунску професионалност и обученост. За изузетне заслуге у области здравствене заштите и хуманитарних активности на едукацији и превенцији у циљу раног откривања и спречавања дијабетеса, а поводом јубиларне 50-годишњице оснивања Друштва за борбу против шећерне болести Града Новог Сада, Новембарску повељу добио је  магистар Радивој Мрачевић, председник Друштва за борбу против шећерне болести Града Новог Сада.

Нови Сад, 23. октобар 2012. године