Читај ми

УЧЕНИЦИ ИЗ ЧИКАГА ПОСЕТЛИ ГРАДСКУ КУЋУ У НОВОМ САДУ

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић и шеф Кабинета градоначелника Александар Петровић примили су ученике Ogden elementary and high school из Чикага који су у посети Новом Саду.

Наиме та школа негује сарадњу са Трећом београдском гимназијом, и у оквиру посете Србији циљ им је био да поред главног града, упознају и Нови Сад који је администартивни, културни и универзитетски центар АП Војводине, са богатом и раскошном културом и туристичким потенцијалима. Према речима њихових професора жеља им је била да посете Градску кућу, али и да се упознају са другим знаменитостима Новог Сада.

Представници Новог Сада пожелели су ученицима срдачну добродошлицу, и изразили задовољство што су имали жељу да упознају Нови Сад и Србију, посебно због чињенице да у том америчком граду живе бројни грађани српске националности. Такође они су истакли да се надају да ће се након ове посете успоставити сарадња и са неком новосадском школом, како би били у прилици да размене знања и искуства из области образовања, али и да се међусобно упознају и друже.

Нови Сад, 9. април 2013. године