Читај ми

ТУРНИР "ТРОФЕЈ НОВОГ САДА" У СПОРТСКОМ МАЧЕВАЊУ

 

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар отворио је јубиларни 10. "Трофеј Новог Сада" у спортском мачевању. Турнир организује Мачевалачки клуб "Војводина", а одржава се 3. и 4. маја 2014. у Новом Саду, у спортској сали ОШ "Прва војвођанска бригада".

Субота је резервисана за турнир у пионирској и кадетској конкуренцији у дисциплинама флорет и мач, а у недељу ће се одржати сениорски турнир у дисциплинама флорет, мач и сабља. Турнир је међународног карактера, а такође ће се бодовати за ранг листу Мачевалачког савеза Србије.

- Поносни смо што је Нови Сад домаћин овако значајном такмичењу и што има клуб који развија и популаризује један од најстаријих олимпијских спортова. Град Нови Сад препознаје и подржава иницијативе које су корисне за друштво, а омасовљавање и промоција спорта је свакако једна од њих. Свим такмичарима желим много успеха на предстојећем турниру, а гостима пријатан боравак у Новом Саду – истакао је Предраг Свилар.

Турнир jе организован у сарадњи са Управом за спорт и омладину Града Новог Сада и Мачевалачким савезом Србије.

Мачевалачки Клуб „Војводина“ поседује посебне програме рада у складу са европским моделима за децу, такмичаре и рекреативце, а тренутно броји 35 активних чланова, у свим старосним категоријама (пионири, кадети, јуниори, сениори и ветерани).

Клуб већ у својој трећој сезони постојања може да се препозна на мапи српског мачевања као један од четири клуба са најбројнијим чланством и најуспешнијим такмичарским кадром.  Сарађује са Мачевалачким савезом Србије, од кога има пуну подршку за реализацију својих идеја да на подручју Новог Сада развија и популаризује спортско мачевање до нивоа српског, али и регионалног центра овог олимпијског спорта.

Нови Сад, 3. мај 2014. године