Читај ми

СВРАТИШТУ ЗА ДЕЦУ УЛИЦЕ УРУЧЕНА ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић и директор ЈКП „Тржница“ Милош Тубић посетили су „Свратиште за децу улице“ и том приликом  уручили нову веш машину купљену од хуманитарне помоћи прикупљене на манифестацији „Fish market open“, одржаној 15. фебруара ове године на Рибљој пијаци. Уручењу поклона присуствовали су и учесници манифестације Бошко Дудварски фронтмен бенда „Oldtimers“ и директор Центра за социјални рад Града Новог Сада Ненад Драшковић.

- Новом Саду треба још оваквих акција, а ми Новосађани морамо да помогнемо онима који су најугроженији како бисмо вратили онај стари дух Новог Сада, а то је да једни другима помажемо и да будемо оно што је Нови Сад увек био – град добрих комшија и добрих пријатеља. Позивам све оне, који могу да помогну, не само „Свратишту за децу улице“ већ и свим другим установама којима је то неопходно, или које не могу увек да буду подржане из буџета Града - рекао је Борко Илић и захвалио се свим Новосађанима, посебно господину Бошку Дудварском фрoнтмeну бeндa „Oldtimers“, Милану Мумину из групе „“Love hunters“ и Зорану Бугарском - Брици из тамбурашког оркеста „Зоруле“ који су међу првима подржали ту акцију.

Директор Центра за социјални рад Ненад Драшковић се у име „Свратишта за децу улице“ захвалио организаторима и свима онима који су, на било који начин, учествовали у тој хуманитарној акцији.

-На манифестацији одржаној на Рибљој пијаци били смо сведоци, пре свега, једног лепог дружења, а сада овог хуманог геста. У овом тренутку, веш машина је једина ствар која Свратишту недостаје од беле технике, и поклон ће им много значити – рекао је Ненад Драшковић и похвалио Новосађане који свакодневно у Свратиште доносе гардеробу за кориснике.

Директор ЈКП „Тржница“ Милош Тубић истакао је да се то предузеће, као друштвено одоворно, придружило овој акцији и додао да је то само једна у низу манифестација које ће „Тржница“ организовати у циљу помоћи онима којима је то најпотребније.

Нови Сад, 1. март 2016. године