Читај ми

СТОНИ ТЕНИС НА ОТВОРЕНОМ ОД ДАНАС НА ЖИТНОМ ТРГУ

У оквиру пројекта који реализује Стонотениски клуб „Нови Сад“, путем конкурса "Заједници заједно"  компаније НИС, на десет локација у Новом Саду биће постављени столови за стони тенис које ће грађани моћи бесплатно да користе. Промоцији пројекта „Стони тенис у природи“ на територији Месне заједнице „Житни трг“ где је постављен први сто присуствовао је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин који се захвалио компанији НИС на друштвеној одговорности и присутнима из Стонотениског клуба „Нови Сад“ на иницијативи и реализацији пројекта.

-  Велико ми је задовољство што је наш град од данас богатији за нове садржаје који доприносе анимацији наших суграђана и усмеравању, пре свега деце и омладине на спорт и дружење. Веома ми је драго што сто поред којег се налазимо носи име наше драге и успешне суграђанке Бориславе Перић-Ранковић која поред тога што проноси име Новог Сада светом, представља најбољи узор младима и показује да снагом, вољом и вредним радом могу да се постигну велики резултати – изјавио је Огњен Цвјетићанин и додао- Деца треба да одрастају играјући се на отвореном простору, игралиштима и спортским теренима. Зато смо са наше стране пружили подршку пројекту и зато ћемо наставити да подржавамо све пројекте који омогућавају да се деца друже напољу и да усвајају здраве начине живота.

Председник Стонотениског клуба „Нови Сад“ Дан Фрациле истакао је да свака спортска организација поред својих достигнућа има и друштвену одговорност и обавезу и према окружењу у којем се налази.

-Ми смо на овај начин желели да се одужимо грађанима Новог Сада за подршку коју нам континуирано пружају. Захваљујем се Граду, Компанији НИС и свима који су нам помогли да ову идеју спроведемо у дело, а у пројекат смо укључили и грађане који су гласали за локације на којима ће бити постављени столови. За две недеље, прикупили смо 10 хиљада гласова на основу којих смо одабрали десет локација – рекао је Дан Фрациле.

Прослављена стонотенисерка и параолимпијка Борислава Перић-Ранковић је нагласила да јој је велика част што сто носи њено име и изразила наду да ће велики број Новосађана искористити могућност, играти стони тенис у природи и дружити се, јер тај спорт мора да се игра у пару.

У наредним данима биће постављено још девет оваквих столова, у различитим деловима Новог Сада, односно на територијама месних заједница: Клиса, Омладински покрет, Детелинара, Гаврило Принцип, Бистрица, Телеп, Лиман III, Дунав и Лиман I.

Нови Сад, 12. јул 2018. године