Читај ми

СТИВЕН СИГАЛ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се у Градској кући са познатим америчким глумцем Стивеном Сигалом који је овогодишњи лауреат награде за доброчинство и хуманитарни рад Фондације "Браћа Карић" и у посети је Србији као амбасадор Фондације "Уметност, слобода, снага".

Градоначелник је Стивену Сигалу, као и Симону де Карићу који је дошао у име Фондације заједно са њим у Нови Сад, пожелео срдачну добродошлицу. Сигал је на састанку у Градској кући рекао да му је велико задовољство што је у Новом Саду, јер је у претходној посети Србији изразио посебну жељу да га посети.

Након пријема, градоначелник се са Сигалом упутио у шетњу Змај Јовином улицом којом су дошли до Трга Републике. Ту су заједно са децом окитили јелку висине 10 метара, која ће красити трг током новогодишњих празника.

- Данас је наш град  посетио велики глумац, а још већи човек, истакнути пријатељ наше државе и народа. Захвалан сам што је у врло заузетом распореду нашао времена да посети Нови Сад и што бројни малишани и наши суграђани имају прилику да виде тако познатог глумца уз чије многобројне акционе филмове смо одрастали. Господин Сигал је ангажован на много поља, па је тако често занемарена његова активност на хуманитарном плану. Он је велики хуманитарац на многим пољима и представља личност на коју најмлађи, па и сви ми можемо да се угледамо. Захваљујемо му што је посету Новом Саду искористио за дружење са најмлађим Новосађанима. Он је провео време са малишанима на лепом, уређеном Тргу Републике, где смо заједно украсили новогодишњу јелку -рекао је градоначелник и нагласио да су направљени начелни договори за Сигалов повратак у Нови Сад на лето када би се Новосађанима представио као музичар.

Глумац је провео мало времена са малишанима, попричао и фотографисао се са њима уз незаобилазно давање аутограма. Сигал, који је мајстор борилачких вештина и музичар, рекао је да се нада повратку у Нови Сад у летњим месецима. 

- Хвала свима на топлом дочеку у овом прелепом граду. Нови Сад краси импозантна историја и лепа архитектура, као и срдачни људи, а ја се надам свом повратку у град на лето. Радујем се представљању публици на концертима, али и дружењу и опуштању са Новосађанима - рекао је Сигал.

Нови Сад, 28. децембар 2015. године