Читај ми

СМАЊЕЊЕ ЦЕНЕ ГРЕЈАЊА И ТОПЛЕ ПОТРОШНЕ ВОДЕ

На иницијативу градоначелника Милоша Вучевића на предстојећој седници Скупштине Града Новог Сада биће предложено смањење продајних цена производње и испоруке топлоте за грејање и за топлу потрошну воду за стамбене и пословне потрошаче.

Предлогом Одлуке о изменама Програма пословања ЈКП ''Новосадска топлана'' предвиђено је да цена грејања за потрошаче у стамбеним јединицама и пословним објектима буде нижа за 5,77 одсто, а за топлу потрошну воду 6,15 одсто.

- Смањење цене грејања и топле потрошне воде један је од доказа да ЈКП ''Новосадска топлана'' води одговорну и озбиљну пословну политику, у интересу свих грађана Новог Сада. Јавна и јавно комуналана предузећа чији је Град оснивач морају бити у служби општег интереса, и понудити најквалитетније услуге под најповољнијим условима. Од препорода јавног сектора у многоме зависи стандард свих грађана, и зато одлучни настављамо да предузимамо мере рационализације и унапређивања функционисања градских предузећа. ЈКП ''Новосадска топлана'' треба да послужи као пример другима да државно предузеће не мора бити губиташ, већ да има важну улогу у развоју виталних система града – истакао је тим поводом градоначелник Милош Вучевић и изразио задовољство што озбиљна политика Града према ЈП и ЈКП показује очигледне резултате на добробит Новосађана.

Нови Сад, 24. март 2016. године