Читај ми

СКУПШТИНА ДАНАС О ОДЛУЦИ О ДОДЕЛИ ГРАДСКИХ ПРИЗНАЊА

Пред данашњу свечану седницу Скупштине Града Новог Сада на којој се одлучује о додели Октобарске награде и Новембарске повеље за 2021. годину присутним новинарима се обратио заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић.

- Увек се радујемо новим добитницима, јер смо свесни чињенице да су добитници ти који су, у претходном периоду пуно урадили за нашу заједницу, за наш Нови Сад. За октобарску награду Новог Сада, за ову годину поднето је чак 16 иницијатива. Комисија је имала тежак задатак, али мислим да су добро одабрали када су за ту престижну награду предложили Техничку школу „Павле Савић“, стонотенисерку и параолимпијку Бориславу Перић – Ранковић и постхумно фотографа Јарослав Папа, а за Новембарску повељу су ЈКП „Новосадска топлана“, Предшколску установу „Радосно детињство“, Црвени крст Новог Сада, затим председника и активисту Новосадске бициклистичке иницијативе Марка Трифковића и Установу за израду таписерија „Атеље 61“. Верујем да је Комисија сагледала све аспекте и утврдила адекватне предлоге. За понос нам је свака награда, свака повеља, свако признање које ћемо доделити јер су то наши суграђани, комшије, предузећа или установе који су се истакли у свом раду и допринели добробити нашег града  - изјавио је заменик градоначелника Милан Ђурић.
Признања се додељују поводом 23. октобра 1944. године – дана када је Нови Сад ослобођен од фашизма, 9. новембра 1918. године – дана када је српска војска ослободила Нови Сад и 25. новембра 1918. године – дана када је Велика Народна Скупштина Срба, Буњеваца и других Словена Баната, Бачке и Барање, донела Oдлуку о присаједињењу Војводине Краљевини Србији.

Нови Сад, 15. октобар 2021. године